TOTAL  Kenőanyagok

TOTAL KENŐANYAGOK

A Total multinacionális energiaipari vállalatként elkötelezett az innováció mellett, és kezdeményezéseivel arra törekszik, hogy fenntartható módon kielégítse az emberiség energiaigényét. A Total világ negyedik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, és a világ élvonalába tartozó vegyszergyártó. Több mint 130 országában működik, és közel 100.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Total tevékenységi köre felöleli az olajipar minden fázisát, többek között a nyersolaj és a földgázkutatást és -gyártást, gázértékesítést, a kőolajtermékek szállítását, finomítását és értékesítését, valamint nemzetközi nyersolaj- és kőolajtermék- kereskedelemet is. A Total ezenkívül a vegyiparban is jelentős szerepet játszik.

A Total 28 finomítóban rendelkezik részesedéssel (ezek közül 13-at közvetlenül üzemeltet). Kiskereskedelmi hálózattal főleg Európában és Afrikában van jelen és két jól ismert üzemanyag-márkát forgalmaz. A legnagyobb európai finomító- és forgalmazó-vállalataként a Csoport integrált infrastruktúrája az egyik legversenyképesebb, jól alkalmazkodott az új európai termékelőírás szabványokhoz. A hangsúly Európán kívül a növekvő piacokra helyeződött, mint a Földközi-tengeri Medence, Ázsia és Afrika (ahol a földrész vezető forgalmazója), valamint a specialitásokra, mint a PB-gáz, a repülőgép üzemanyagok, a tengerészetben használt termékek, a kenőanyagok, az oldószerek, a bitumen és a nehéz fűtőolajak.

A személyiségi jogok tiszteletben tartása, a biztonság és az ökoszisztémánk védelme áll a Total üzleti, etikai és környezetvédelmi politikájának középpontjában.

A Total egyik fő célkitűzése a “fenntartható fejlődés” (Sustainable Development) folyamatos vizsgálata és alkalmazása. Ennek egyik kézzelfogható eleme a kenőanyagtermékek életciklus-elemzésének (ACV) elvégzése. Ez a termékek káros környezeti hatásainak vizsgálatát jelenti, a gyártástól kezdve a fáradt olaj begyűjtéséig, az ISO 14001 szabványt követve

BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ KENŐANYAGOK: A TERMÉSZET MAXIMÁLIS MEGÓVÁSA

 

Ezek a termékek maguktól lebomlanak a természetben, így véletlen kiömlésük esetén semmilyen káros szennyezést nem okoznak.

A környezetvédelem és a fenntartható fejlődés vizsgálata napjaink legfontosabb kérdései közé tartoznak.

A Total nagy gondot fordít a környezetbarát termékekre, ezért számos biológiailag lebomló terméket fejlesztett ki olyan felhasználásokhoz, ahol az olaj véletlen kifolyása jelentős környezeti károkat okozhat (mezőgazdaság, hajózás, halászat, erdészet, stb).

Ezek a termékek maguktól lebomlanak a természetben, így véletlen kiömlésük esetén semmilyen káros szennyezést nem okoznak.

HOSSZÚ CSEREPERIÓDUSÚ MOTOROLAJOK

Hosszú csereperiódusú olajok használatával jelentősen meghosszabbítható az olajcserék között lefutott kilométerek száma (haszongépjárműveknél akár több, mint 100 000 km). A ritkább olajcserék egyenes következménye, hogy kevesebb fáradt olaj keletkezik. Ezek a motorolajok megfelelnek a legkorszerűbb, csekély károsanyag-kibocsátású haszongépjárművek dízelmotorjai (Euro 4-es és Euro 3-as) igényeinek. A ritkább szervizlátogatások következtében, ezekkel a termékekkel jelentősen csökkenthetőek a járművek karbantartási költségei is.

 

ÜZEMANYAG-TAKARÉKOS MOTOROLAJOK: VÉDJE A KÖRNYEZETÜNKET AZ ELHASZNÁLT ÜZEMANYAG MENNYISÉGÉNEK CSÖKKENTÉSÉVEL!

Az autógyártók egyik fő törekvése olyan motorok, illetve járművek előállítása, amelyek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Ez azért fontos szempont, mert kevesebb elégett üzemanyagból kevesebb CO2 keletkezik, így csökkenthető az üvegházhatás. A Total mind a személyautók, mind a haszongépjárművek számára számos üzemanyag-takarékos terméket kínál, amelyek használatával 3-8% üzemanyag-megtakarítás érhető el, a hagyományos olajokhoz képest.

SZÉLENERGIA HASZNOSÍTÁSA: TOTAL A SZÉLBEN

Mint a megújuló energiaforrások támogatója, a Total egy öt szélerőműből álló telepet hozott létre 2003-ban Dunkirk mellett, Észak-Franciaországban. A szélerőmű 2 db 2 megawatt teljesítményű Vestas, 2 db 2,5 megawatt teljesítményű Nordex és 1 db 3,2 megawatt teljesítményű General Electric turbinából áll. Az utóbbi több mint 100 méter magas, és tömege több mint 250 tonna.